A Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum a szakképzéssel, a város meghatározó gazdasági szereplőivel és a foglalkoztatás területén érintett szervezetekkel együttműködve, 2023. szeptember 15-én tartja „szakMAfest” elnevezésű egész napos rendezvényét.

Nyíregyháza központja egy napra a szakmák minibirodalmává változik, ahol több helyszínen, a tematikus utcákon, sétányokon barangolva, szórakoztató formában juthat hozzá az érdeklődő a szakmaválasztáshoz és a munkaerőpiaci foglalkoztatáshoz kapcsolódó információkhoz.

A kihívás nagy, hiszen nem kevesebb a vállalás, mint az, hogy három éves kortól kilencvenkilenc éves korig mindenki élményekkel, használható ötletekkel térjen haza. A diákoknak a továbbtanuláshoz, az iskolát elhagyóknak az tanulmányok folytatásához, a felnőtteknek a szakmák ingyenes elsajátításához, a cégeknek a belső képzésekhez szeretnénk meghozni a kedvüket. Segítséget szeretnénk nyújtani szülőknek, nagyszülőknek, a pedagógusoknak a pályaválasztás támogatásához, a duális képzés kínálta lehetőségek megismeréséhez.

Az Európai Bizottság által 2006-ban alapított „Európai Vállalkozásfejlesztési Díj” 2023-as oklevelét nyerte el a nyíregyházi önkormányzat. A város a Gazdaságfejlesztési Minisztérium pályázatára jelentkezett. A Made in Nyíregyháza védjeggyel garantált – ma már 207 tagot számláló – Foglalkoztatási Paktum projekttel pályázott. Tulajdonképpen helyi termelők, kézművesek, szolgáltatók jutalma ez a KKV szektorból.

Nyíregyháza szoros és élő kapcsolatot ápol számos testvérvárosával, amely lehetővé teszi egymás kultúrájának, szokásainak megismerését, a személyes és a gazdasági kapcsolatok elmélyítését. A testvérvárosi kapcsolatok ma már partnervárosi kapcsolatokkal is kiegészülnek, melyek keretében számos csereprogramot és tartalmas rendezvényt szerveznek, ahol alkalmak nyílnak a helyi termékek népszerűsítésére és értékesítésére is.

Kézműves szörp, sajt, méz, friss zöldségek és gyümölcsök, ipar- és népművészeti alkotások - többek között ezek a csábító termékek várják a nyári Sóstói Piacra látogatókat, amely június 9-től ismét várja az érdeklődőket. A Blaha Lujza sétány melletti piactéren helyi termelők és művészek mutatják be portékáikat a helyi lakosoknak és a turistáknak egyaránt.
Június 9-én, pénteken ismét nyit a Sóstói Piac a Blaha Lujza sétány melletti szökőkút környezetében. Az immár nyolcadik éve megrendezett Sóstói Piac hetente öt napon át, szerdától vasárnapig, délután 4 órától napnyugtáig várja az érdeklődőket, a helyi termelők, ipar- és népművészek által kínált portékák széles kínálatával.

2023. június 09. napjától ismét nyit a Sóstói Piac a Blaha Lujza sétány melletti szökőkút környezetében.

Az immár nyolcadik éve megrendezésre kerülő Sóstói Piac hetente öt napon át, szerdától vasárnapig, délután 16 órától napnyugtáig várja az érdeklődőket, a helyi termelők, ipar- és népművészek által kínált portékák széles kínálatával.

A vásársorozaton 3 tematikus értékesítési kör váltja egymást alkalomról alkalomra. A Búza téri piac árusai, az „Aranykapu” Népművészeti Egyesület iparművész- és népművész tagjai, valamint a Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum kataszterének tagjai színesítik a sóstói délutánok hangulatát.

A Sóstói Piac kísérőrendezvényeként a nyíregyháziak, valamint a városunkba érkező turisták egyik kedvenc programsorozatán, a „Zene Sóstón” az idén is élvezhetjük a fellépők előadásait. A rendezvény VII. évada 2023. június 14. és augusztus 23. között, minden héten, szerdán és szombaton 18.30 – 19.30 között szórakoztatja a közönséget.

Látogasson el Ön is a Sóstói Piacra!

Forrás: http://nyirvv.hu

Kapcsolat

Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum

Paktumiroda elérhetőségei:

4400 Nyíregyháza, Zrínyi Ilona utca 3-5. szám 1. emelet

Hírlevél feliratkozás

esza